top of page

Op onze skin care blog delen we beauty advice, insights en inspiratie.

Rechercher

Hoe verzorg je je huid als je een masker draagt?

Het is onze metgezel geworden, het onmisbare accessoire voor al onze uitstapjes - een mondmasker. Roodheid, droge huid en zelfs acne... Het dragen van een mondmasker stelt onze huid op de proef. Hoe kun je je gezicht stralend houden en beschermen? Onze experts hebben het antwoord.


Krijgen we door het dragen van een mondmasker puistjes, roodheid en een droge huid?

Het langdurig dragen van een mondmasker heeft schadelijke gevolgen voor onze huid. Doordat de huid in contact komt met het weefsel, ontstaat er een warm "microklimaat" op de opperhuid, met name rond de mond en de wangen. Gevolg: het herhaaldelijk wrijven en het zweten, tast de huid aan. Sommige van de meest gevoelige huiden, met name de acnegevoelige huid, zien hun symptomen verergeren, wat algemeen bekend staat als de Maskne (masker + acne).Wat is Maskne?

Maskne (masker acne) is een mechanische vorm van acne. Deze vorm van acne was uiteraard al bekend voor het tijdperk van het coronavirus. Voor veel mensen, zoals artsen of verpleegkundigen, maakt het dragen van een mondmasker al lang deel uit van het dagelijks leven, met alle schadelijke gevolgen van dien.


Het dagelijks dragen van maskers beschadigt ernstig de huid en verergert de conditie van de huid alleen maar. Een vette huid is vaak problematisch en gevoelig voor acne, vooral omdat maskers de ontstekingsprocessen verder stimuleren. Bacteriën die onder het masker aanwezig zijn - en zich dus op de huid afzetten - vermenigvuldigen zich veel sneller, waardoor de huid ontstoken raakt en maskne veroorzaakt.


Hoe ontstaat maskne?

· Wanneer het masker wordt gedragen, treedt wrijving op, wat kan leiden tot beschadigingen van het gelaat en een geïrriteerde huid. Hierdoor kunnen bacteriën zich ophopen in kleine scheurtjes. Dit kan leiden tot ontstekingen, puistjes en mee-eters.

· Na korte tijd hopen bacteriën, ziektekiemen of vuil zich op in het masker. De vochtige atmosfeer onder het masker creëert ook de ideale voedingsbodem voor bacteriën. Door het dragen van een masker komt de huid ten allen tijde in direct contact met deze bacteriën en dan spreken we nog niet over de wrijving die wordt veroorzaakt door herhaaldelijke beweging.

· Huid die al gevoelig is voor uitdroging kan verder uitdrogen, wat kan leiden tot irritatie en schaafwonden.


Uw aangepaste verzorgingsroutine om ongemak door het dragen van een masker te voorkomen


1 - De huid 's morgens en 's avonds reinigen: het belangrijkste is een constante verzorging en gezichts hygiëne.

Het is het essentiële schoonheidsgebaar, of u nu wel of niet een masker draagt. De invloeden van buitenaf die men overdag tegenkomt, zorgen voor een glimmende huid, puistjes en een doffe teint. Om deze problemen te voorkomen en de huid lang jong en gezond te houden, is het zeer belangrijk uw huid grondig te reinigen. Vergeet ook de nek niet!


2- Een nieuwe verzorgingsroutine aannemen met één prioriteit: hydratatie

Na een aanval heeft je huid een rustpauze nodig. Een eerste stap, is voldoende hydratatie met het Collagen Face Mask, dat de huid zal voeden en kalmeren (minstens één keer per week).

Kies dan voor onze COMFORTING MOISTURIZER om de lipidenbarrière van de huid te versterken. De meest gevoelige huiden kunnen kiezen voor onze REFINING MOISTURIZER, die de huid verzacht tegen irritatie en diepgaand hydrateert.


3 - Kies voor een sterke bondgenoot als aanvulling

RESVERATROL CONCENTRATE vermindert roodheid en irritatie aanzienlijk en beschermt de huid tegen alle externe agressies.

Resveratrol beschermt de vorming van collageen, remt de factoren die irritatie veroorzaken af en neutraliseert vrije radicalen. Matrikines met een anti-verouderingseffect stimuleren de collageenvorming.


4 - Maar ook ...

· Draag niet meerdere dagen achter elkaar hetzelfde masker.

· Kies indien mogelijk een katoenen masker want katoen laat je huid ademen.

· Vergeet ook niet om je lippen te verzorgen met lippenbalsem.

· Was uw masker regelmatig met warm water. Dit zal alle bacteriën doden.​

0 vue0 commentaire
bottom of page